Ervaringen van ouders en leerlingen

Marie-Louise, 5 & 6 vwoBedankkaart Marie

Beste Lieve mevrouw Harnmeijer,
Ik wil u heel erg bedanken voor het jaar. Ik vond het heel erg gezellig en vooral heel leerzaam. Elke week geholpen worden met een kopje thee heeft mij schoolwerk dit jaar een stuk makkelijker gemaakt. Frans, Engels, Nederlands, plannen, kunst, geschiedenis en zelf economie en M&O waren de vakken waar u me heel erg mee heeft geholpen. Oefentoetsen, extra stof en leertrucjes kwamen bij het bespreken van deze vakken altijd van pas. Net zoals de mind-maps, markers en het 2+3=5 leersysteem.
Nogmaals heel erg bedankt voor dit jaar!! Groetjes, Marie-Louise.

Rachel, 6 VWO
Beste Jeltje, Veel dank voor al je  inspanningen met Rachel. Behalve economie, zijn haar examens heel goed gegaan. 

Jaimy, 1-4 VWOJaimy

Door mijn dyslexie heb ik moeite met talen. Ik was in 1 vwo daarom op zoek naar een bijlesdocent. Via mijn school kwam ik bij Jeltje. Sindsdien ga ik elke week naar haar toe. Ik heb veel aan haar lessen; ze helpt me erg goed. Vooral wat ik in de klas niet goed begrijp, legt Jeltje nog eens duidelijk uit. Sinds Jeltje mij helpt met de talen, begrijp ik het beter en zijn mijn cijfers vooruit gegaan. De lessen bij Jeltje zijn prettig, je krijgt altijd een lekker kopje thee en er hangt een fijne sfeer. Ik kan iedereen Jeltje aanraden als bijlesdocent. 


Foto van Sonja

Sonja, klas 1 -4 VWO

Toen ik naar de eerste klas van vwo ging had ik heel veel moeite met Engels en Frans. Na mijn tweede rapport heb ik hulp gekregen van Jeltje. Ik ben toen overgestapt naar de havo. Ik heb nog steeds moeite met Engels, Frans en Duits maar ze helpt me heel erg goed.

Lisanne, 5 & 6 vwo
LisanneIk had altijd al moeite met Engels, vooral lees- en luistertoetsen waren een drama. Toen ik eind vijfde klas weer een 3 haalde op mijn leestekst zakte de moed in mijn schoenen. Hoe moest ik nu ooit volgend jaar mijn engels examen halen? Ik besloot samen met mijn ouders dat ik hulp nodig had met Engels. Via via ben ik bij Jeltje terecht gekomen. De uurtjes Engels met Jeltje gaven mij weer moed. In een gezellige kamer met een grote kop kruidenthee hielp Jeltje mij met het aanpakken en lezen van teksten. De middagen bij Jeltje waren altijd erg nuttig, maar ook kon ik veel lachen tussendoor. Jeltje heeft mij in de zesde enorm geholpen, niet alleen met de teksten maar ook met luisteren, schrijven en spreken. Uiteindelijk heb ik een 6 gehaald op mijn eindexamen Engels, daar ben ik nog steeds erg trots op. Jeltje heeft mij van een 3 naar een 6 geholpen. Zonder haar had ik mijn examen nooit gehaald. Heel erg bedankt Jeltje!

 

Taco

Taco, leerling groep 8 t/m eindexamen Havo en nu weer even voor toetsen Engels op het HBO

Ik kwam bij Jeltje toen ik in groep 8 zat. Jeltje heeft me 6 jaar lang iedere week heel goed geholpen. Vooral Engels en Nederlands, in het begin ook met Frans en Duits. Die laatste twee vakken kon ik gelukkig al snel laten vallen. De hulp van Jeltje heeft mijn schooltijd een stuk makkelijker gemaakt. Het was niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. Iedere week een stuk heen en terug fietsen was het meer dan waard.
Taco D.
Taco op zijn ligfiets

 

 

 

Suzanne, 5 Havo en 6 VWO

Bravo Suzanne! Op 16 juni portretteerde de krant de geslaagden, waaronder Suzanne. Klik hier voor het artikel.
Op 25 mei stond Suzanne weer in de krant, na het wiskunde examen. Klik hier om het artikel te lezen.
Op 15 mei, na het biologie-examen, is Suzanne weer geïnterviewd. Klik hier om het artikel te lezen.
Suzanne werd geïnterviewd voor de Gooi- & Eemlander van 17 april 2012, klik hier om het artikel te lezen.

Noot Jeltje: na 5 Havo mocht ik Suzanne ook nog met Engels helpen in 6 VWO en ze mag trots op zichzelf zijn, want ook het VWO heeft Suzanne prachtig afgerond!

Benjamin, 6 vwo
Beste Jeltje, Benjamin zijn tas hangt  in de mast! Fantastische cijfers met zelfs een 6 voor Engels, wij zijn trots en danken jou voor je hulp.

Daan, klas 2vwo

Vorig jaar keerden we na zes jaar buitenland met onze vier kinderen terug naar Nederland. Voor onze oudste zoon Daan van 14 bleek huiswerk maken een groot struikelblok. Hij had in al die jaren amper huiswerk gehad en vond het dan ook moeilijk zijn huiswerk in te delen en het te organiseren. Zelfs het opschrijven in zijn agenda bleek moeilijk. Jeltje Harnmeijer werd ons door iemand aangeraden en we hebben geen seconde spijt gehad van onze beslissing om Daan twee keer per week door Jeltje te laten bijspijkeren. Bovenal: hij is er zelf erg blij mee. Hij is blij dat iemand hem helpt structuur aan te brengen in alles wat er op hem afkomt.
Jeltje is enorm vriendelijk, geduldig en heeft een schat aan kennis en ervaring. Bovenal kan ze zich prima verplaatsen in de problemen die Daan op zijn pad tegenkomt en ze begrijpt hem dan ook heel erg goed.
Wij zijn ontzettend blij met Jeltje en mocht uw kind hulp kunnen gebruiken: we raden haar van harte aan!
Eveline S., moeder van Daan

Noot van Jeltje: Daan was gelukkig snel 'op de rit' en is succesvol over naar de volgende klas. Fantastisch, hoor!

Chevelle, klas 1+2Foto Chevelle

Gezellig met een kopje thee.... In een huiselijke sfeer waar je met alle vragen terecht kan.... Vriendelijkheid, openheid en in alle rust geholpen worden met huiswerk en leerstof die op een rustige en begrijpelijke manier uitgelegd wordt met een kopje thee en een koekje! Het uur is echt zo voorbij....... De beloning is het fantastische resultaat van een goed rapport en een dochter die meer en meer vertrouwen krijgt in zichzelf.
Een fijn persoon met heel veel expertise waar wij onze dochter nog heel wat jaren aan zullen toevertrouwen.
Marion T., moeder van Chevelle

Noot van Jeltje: Chevelle redt het nu prima op eigen kracht. Bravo, Chevelle!

Margo, groep 8 + klas 1 VO

Toen we aan Margo vroegen hoe ze het vindt om naar Jeltje te gaan, zei ze: ‘het is fijn dat ze me zo kan helpen’. Het is ook gezellig. Ze kan soms wel veel langer doorgaan met de les dan is afgesproken’. Dit geeft aan dat de keuze om Jeltje te vragen Margo te ondersteunen goed is geweest. Jeltje hoort er gewoon bij voor een bepaalde periode.
Gedurende het schooljaar in groep 8 werd duidelijk dat de voorbereiding voor de middelbare school die de basisschool kon bieden niet voldoende was voor Margo. De extra ondersteuning van Jeltje heeft ons geholpen een school te kiezen waar Margo zich goed kan ontplooien. Jeltje heeft door haar manier van werken ons een richting aangegeven zonder zelf een oordeel te vormen.
De lessen bestaan o.a. uit het ontrafelen van teksten om verbanden te kunnen ontdekken. Hiervoor worden methodes gebruikt die aangepast zijn op Margo, zonder dat het moeilijk wordt. In het begin lag de nadruk op het plannen van het werk.
Jeltje is in staat zich aan te passen aan het tempo van de leerling. Ook de gemoedstoestand van een jonge tiener voelt ze aan. Ze schroomt niet om ouders hierover in te lichten als zaken niet lopen zoals ze had gehoopt. Haar doel is voortgang te bereiken in het lerende vermogen van de leerling.
Margriet B., moeder van Margo

Noot van Jeltje: Margo is zelfstandig verder gegaan in klas 2, het gaat heel goed met haar. Mooi zo, Margo! 

Charlie, klas 1+VO

CharleyVanaf het moment dat Jeltje Charlie bijles heeft gegeven kreeg ik een kind terug dat vol vertrouwen zijn s.o.'s/repetities inging. Charlie zelf heeft geen moment getwijfeld aan de manier van begeleiding die hij van Jeltje ontving. Met een totaal andere invalshoek heeft hij geleerd zijn (huis)werk te bekijken en te bestuderen en niet voor een bepaald vak, maar voor alle vakken. Een kind dat zonder tegenstribbelen en zelfs met plezier naar 'huiswerk' begeleiding gaat is voor mij als moeder een heel goed teken. Door de eenvoudige, maar ook zeer betrokken manier van benaderen heeft Charlie bereikt, en niet alleen in punten, waar hij zelf graag wilde komen. Hij gaat zekerder en vol vertrouwen naar school en hij vindt zelf dat hij door de begeleiding en positieve peptalks van Jeltje gaat halen waar hij graag wil komen.
Te allen tijde, en dat heb ik al regelmatig gedaan, zou ik Jeltje aanbevelen
Hartelijke groet,
Jacqueline S., moeder van Charlie

Roel, leerling klas 4 + 5 VWO

Ik ben Jeltje Harnmeijer ontzettend dankbaar dat zij mij anderhalf jaar lang goed heeft begeleid met mijn Engels. Hierdoor heb ik mijn grote achterstand die ik met Engels had, kunnen wegwerken. Van de magere zesjes heb ik mijn cijfers voor Engels in korte tijd weten te verbeteren naar ruime voldoendes.
Haar  betrokken, warme en stimulerende houding, die mij aanzette tot veel oefenen, heeft mij erg geholpen. Zij stond altijd klaar met goed oefenmateriaal en hielp je graag met je problemen.
Zowel op grammaticaal gebied als op spreekvaardigheid ben ik het afgelopen anderhalf jaar vooruit gegaan.
Dankzij haar ervarenheid en goede begeleiding, kan ik nu zelf op weg met mijn Engels.

Nog steeds is Jeltje erg betrokken bij mijn prestaties.  Het idee dat ik nog altijd bij Jeltje langs kan komen voor eventuele vragen of problemen is voor mij erg prettig.
Ik wil Jeltje daarom graag bedanken voor al haar goede hulp, waar ik veel profijt van heb gehad.
Roel B.

Noot van Jeltje: na Roel is ook zijn broer Wisse gekomen voor hulp met Engels en het gaat steeds beter!